Mindfulness Rotterdam 2018-03-27T11:26:40+02:00

Zit jouw bedrijf of de organisatie waar je voor werkt in de regio Rotterdam? Ben je op zoek naar een beproefde methode tegen ervaren werkdruk en werkstress? Kijk dan eens naar het aanbod mindfulness trainingen van Silentum voor Rotterdam en omstreken. Het is niet zo dat een mindfulnesstraining of training in aandacht, de werkdruk wegneemt. Wat deelnemers wel leren is zich anders te verhouden tot de onprettige gebeurtenissen in het leven, waaronder werkdruk en werkstress. Door een mindfulness training vergroot het personeel veerkracht en vitaliteit en het vermogen om met meer tegenwoordigheid van geest beslissingen te nemen. Een mindfulness of aandachttraining reduceert stress en werkt preventief bij verzuim. Silentum is vlak bij Rotterdam gevestigd en kent de Rotterdamse mentaliteit. De training wordt dan ook gegeven door een categorie 1 trainer die bekend staat als down-to-earth en geboren en getogen is in Rotterdam.

Maar wat is mindfulness dan precies?

Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd. Letterlijk betekent mindfulness opmerkzaamheid. In een mindfulnesstraining voor professionals op de werkplek leren de deelnemers zich meer bewust te zijn van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Dit zorgt voor een grotere keuzevrijheid bij moeilijke momenten en bij stress. Deelnemers laten zich niet meer meevoeren met vaste gedachtenpatronen maar blijven helder en alert en geven een meer adequate respons in plaats van een reflexmatige reactie. De effecten van een mindfulness training voor werknemers is veelal een positieve verandering in de sfeer op de werkvloer. Rotterdam mag dan bekend staan om zijn harde werkers, die wars zijn van gepsychologiseer, neemt niet weg dat een mindfulness training ook daar heel veel kan bijdragen aan de gezondheid van de werknemers zowel fysiek als mentaal. Met een zakelijke training mindfulness in Rotterdam, verzorgt door Silentum help je je personeel naar een hoger niveau van welzijn en vitaliteit.

Aandachttraining in Rotterdam

Silentum werd in 2007 opgericht door Danielle ter Haar. Zij is geboren en getogen in Rotterdam en kent als geen ander het adagium: “hard werken, niet zeuren”. Wil je meer weten over onze mindfulness trainingen in Rotterdam? Neem dan gerust vrijblijvend contact met op met Danielle. Zij is een nuchtere en pragmatische trainer. Op onze website vindt je een grote hoeveelheid achtergrondinformatie over mindfulness en de positieve resultaten, veelal wetenschappelijk bewezen. Onze trainingen mindfulness voor particulieren op open inschrijving verzorgen wij in Zevenhuizen, onder de rook van Rotterdam. Onze trainingslocatie is eenvoudig bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Silentum is landelijk werkzaam; samen met een team van gecertificeerde mindfulness trainers verzorgt Silentum overal in Nederland mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en overheid.

Heb je interesse in één van onze trainingen? Neem dan contact met ons op.