Mindfulness trainingen 2017-08-28T11:47:58+00:00

“De grootste bron van energie is werk dat in lijn is met je bestemming” – L. Schuijt

Mindfulness trainingen op de werkplek

8-weekse Mindfulness training MBSR

De 8-weekse Mindfulness training is de oorspronkelijke en wetenschappelijk bewezen training van Jon Kabat-Zinn (Mindfulness Based Stress Reduction). Gedurende 8 weken is er iedere week een les van 2,5 uur. Silentum verzorgt het werkboek en de door haar zelf opgenomen audiobestanden zijn te downloaden door de deelnemers. De dagelijkse mindfulness beoefening (een basisvereiste voor de duur van het programma) is bij deze versie rond de 60 minuten per dag.

6- of 7-weekse training Mindful Werken

De Mindful Werken training (6 of 7 weken x 90 minuten) is het meest populaire programma van Silentum. Er zijn ook andere mogelijkheden; meer of minder sessies, langer of korter in tijd. Deze trainingen zijn een antwoord op de behoefte van organisaties en spelen in op steeds meer onderzoek naar mindfulness op de werkplek. De dagelijkse beoefening is bij deze versies rond de 30 minuten per dag.

Kortere trainingen en oefentijd blijken effectief
In de gerandomiseerde controle Trial (RCT) met 44 willekeurig gekozen medewerkers van Dow Chemicals die deelnamen aan een Mindful Werken training, bleek een afname van stress, verbeterde aandacht (mindfulness), veerkracht, bevlogenheid en een toename van algeheel welzijn. Het aantal werknemers met een burn-out daalde met 50%. (Aikens KA1, Astin J, Pelletier KR, Levanovich K, Baase CM, Park YY, Bodnar CM. (2014) Mindfulness goes to work: impact of an online workplace intervention.)

Voor meer onderzoeken klik hier.

Het snijvlak binnen organisaties
De Mindful Werken programma’s stoelen op de gedachte dat wij, als trainers in organisaties, werken op het snijvlak van drie gebieden: de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, zijn of haar professie en de eisen die daaraan worden gesteld en de organisatie: teams, cultuur en veranderingen. Op elk gebied en snijvlak ervaren medewerkers of managers in een organisatie uitdagingen: mentale druk, elkaar begrijpen, aan eisen voldoen, samenwerken, je onmachtig voelen te voldoen aan wat er verwacht wordt, lastige collega’s, besluitvorming over hoofden heen, een harde organisatiecultuur, etc. Maar – gelukkig – ook: graag een bijdrage willen leveren, ergens voor gaan, met plezier werken en het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel. Onze trainers hebben inzicht op die verschillende gebieden en hun snijvlakken en helpen uw medewerkers en managers manieren te ontwikkelen om met al die uitdagingen om te gaan.

Mindfulness bedrijfstraining ‘op maat’

Jullie willen het toch net even anders voor jullie organisatie, bijvoorbeeld een 3-daagse of meer tijd tussen de bijeenkomsten? Neem contact op voor overleg en een offerte ‘op maat’. Silentum werkt altijd met een persoonlijke intake vooraf, nulmeting, evaluatie en optioneel een impact map.

Voor alle trainingen geldt: het maximum aantal deelnemers per groep is 14.

Silentum is landelijk werkzaam; samen met een team van gecertificeerde mindfulness trainers verzorgt Silentum overal in Nederland mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en overheid.

Heb je interesse in één van onze trainingen? Neem dan contact met ons op.