Over Silentum 2021-09-14T10:54:26+02:00

Silentum is in 2010 opgericht door Danielle ter Haar en ontstaan vanuit haar passie om het leven zo stress vrij mogelijk te leven. Haar individuele zoektocht resulteerde in een bewuster en gezonder leven. Zij deelt haar bevindingen nu graag met anderen op een no-nonsense en hedendaagse manier. Danielle is categorie 1 trainer en trainer Mindfulness in Organisaties (MiO)

“Ik sta voor nuchter en praktisch trainerschap en zoek met de groep naar balans tussen theorie en ervaren, praten en zwijgen.”

 “The real gift, is the teaching of mindfulness.”

Mindfulness in organisaties (MiO) is een vak apart!

Silentum wil een bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij bedrijven, instellingen en organisaties. Met een Mindful Werken training leren medewerkers om te gaan met alle gedachten en emoties rondom stress, bevlogenheid en presteren. De rust die daardoor ontstaat, schept ruimte om (weer) contact te maken met de waarden binnen het werk. We zijn ervan overtuigd dat deze humane houding ten opzichte van alles wat we liever niet willen denken en voelen, de komende jaren zal zorgen voor een speelse cultuurverandering binnen de psychologie van de arbeidsmarkt. Het gaat er niet om geen klachten, werkdruk of stress te mogen ervaren maar er meer bewust van te worden en adequater op te reageren. Silentum wil medewerkers helpen hun potentieel optimaal te benutten, belemmeringen te overwinnen en te komen tot ‘leren van binnenuit’.

Danielle ter Haar (1957) werkte in de jaren ’80 als manager bij Randstad Uitzendbureau. Altijd al geïnteresseerd in ‘de mens’ studeerde ze in de jaren ’90 aan de Open Universiteit Sociale Psychologie, nam 4 jaren deel aan de filosofische gesprekgroep Dialoog in Gouda en mediteerde o.l.v. Rients Ritskes en Douwe Tiemersma. Zij nam jarenlang deel aan diverse bewustwordingstrainingen, was 4 jaar lid van het Centrum voor Zelfbezinning en volgde beroepsmatig de opleidingen tot Integratief masseur en stoelmasseur. In 1999 startte zij TripleEffect Stoelmassage, een tot op heden florerend bedrijf met tientallen masseurs. In 2010 en 2011 volgde zij de opleiding tot trainer Mindfulness aan de Hoge School Utrecht. Retraites volgde Danielle bij Irène Kaigetsu Bakker, Doshin Houtman, Frits Koster, Edel Maex en Nienke Humalda.
Sinds 2014 is zij ook trainer Zelfcompassie en trainer Mindfulness en Eten. Ze begeleidt vanuit betrokkenheid en enthousiasme en natuurlijk met de nodige ervaring en vakkundigheid. Die vakkundigheid werd in 2016 vergroot door haar deelname aan de eerste lichting van de postuniversitaire opleiding tot MiO trainer (Mindfulness trainer in Organisaties). Sinds 2016 is zij de Mindful Werken trainer binnen de Leerhuizen van het Ikazia ziekenhuis en het Reinier de Graaf Gasthuis en vanaf september 2019 ook in het Maasstad en Haga ziekenhuis.

Danielle is 10 jaar categorie 1 lid van de VMBN (Vereniging mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen) en van de VVM (Vereniging voor Mindfulness) geweest tot 2022. Om redenen waar u haar gerust naar kunt vragen, is zij daarmee gestopt.

“Ik ben altijd gefascineerd door de momenten waarop er iets in de ogen van mensen begint te glinsteren als ze geïnspireerd raken. Dan is leren geen opgave meer maar gewoon genieten van wat zich voltrekt”