Reacties deelnemers 2015-10-14T14:02:42+02:00

Reacties van deelnemers aan mindfulness workshops en trainingen.

Klik hier om jouw eigen ervaring met de workshops en trainingen van Silentum te delen.

 

Reacties deelnemers
4,7 rating based on 12.345 ratings
Overall rating: 4.7 out of 5 based on 50 reviews.

aanrader!

Reactie plaatsen
★★★★★
De Cursus Mindful werken is een aanrader! Ik heb al langer een cursus Mindfulness willen volgen, maar het kwam er nooit van. Nu mijn werkgever de cursus aanbood was de keuze snel gemaakt Het kost wat inspanning (reken 1 uur per dag), maar je krijgt er rust in je hoofd voor terug! Ervaringen nav het huiswerk worden gedeeld en door een bevlogen Danielle wordt nog achtergrond informatie gegeven; je krijgt tips van haar én medecursisten en door te oefenen merk je al snel resultaat. Ik gun iedereen deze cursus en ervaring! Yvonne, Maasstad Ziekenhuis
- Yvonne Verweij

0636128371

Reactie plaatsen
★★★★★
Via mijn werk in aanraking gekomen met Silentum. In de afgelopen weken leren mediteren op diverse manieren. Fijn om zo meer rust en minder stress te ervaren. Toewijding is hier wel voor nodig maar daar krijg je wel wat voor terug. Een aanrader.
- Y.

Recensie

Reactie plaatsen
★★★★★
Deze mindfulness training heb ik kunnen volgen via mijn werk. Maar ik had niet gedacht dat het me zoveel zou opleveren! Ik ben er nog niet waar ik wil zijn maar Danielle heeft mij een grote zet gegeven in de goede richting!
- Winette

Weer werken met aandacht.

Reactie plaatsen
★★★★★
Weer werken met aandacht. Ik dacht dat het niet meer mogelijk was. Te midden van de tijdsdruk en als maar grotere operatie programma's voelde ik me een pion op een als maar sneller rijdende trein. Ik kon voor mijn gevoel mijn werk niet meer met aandacht doen. Door de mindful werken training heb ik geleerd om de symptomen van stress te signaleren door de tijd te nemen om de stilte mijzelf weer op te zoeken. De bijbehorende emoties te leren kennen. En hoe daarmee om te gaan. Ik ben nog steeds beïnvloedbaar door de soms stressvolle sfeer maar weet nu waar ik de rust in mijzelf kan vinden. De mindful werken training was een zeer waardevolle ervaring . Dankjewel Danielle.
- Wilma van Deursen

Reactie plaatsen
★★★★☆
Ik heb de training mindfulness als waardevol ervaren. Ik heb goede tips gekregen over het tot rust brengen van gedachten en over bewuster leven. Een eerste stap hierin is voor mij gezet. De oefeningen meditatie en yoga die we hebben meegekregen zijn erg nuttig.
- Annemarie

Reactie plaatsen
★★★★★
Deze training was goed onderbouwd. de trainer gaf rustig, duidelijk en zeer bevlogen les. Ik heb vanaf het begin bij het oefenen veel rust ervaren. Ik heb veel inzichten gevonden en mediteer nu voortaan iedere dag! Ik geef deze training een 10.
- deelnemer training februari Ikazia

Reactie plaatsen
★★★★☆
Wat ik het meest heb gewaardeerd was Danielle zelf. Zij was altijd goed voorbereid, punctueel en ging goed in op vragen en casussen van deelnemers. Zij is praktijk gericht en ik heb goede handvatten en tips gekregen. Normaal benader ik zaken ngoal met mijn verstand maar mindfulness spoort aan om stil te staan bij gevoelens en lichaam. door de meditatie oefeningen ben ik me bewuster geworden en sta meer stil bij het hier en nu. Is zeker aan aanrader voor iedereen die te maken heeft met stress of gevoelens van uit balans te zijn.
- deelnemer Ikazia ziekenhuis

Reactie plaatsen
★★★★☆
Mindfulness was een nieuw ervaring voor mij. Ik heb geleerd om me beter te kunnen concentreren op bepaalde gebieden en meer bewust van mijn gedrag te zijn.
- M.M

Reactie plaatsen
★★★★☆
Ik heb wat manieren geleerd om meer geconcentreerd bezig te zijn voor zowel mijzelf als de wereld om mij heen. Ook voor het in slaap komen werkt het, is heel fijn.
- anoniem

Reactie plaatsen
★★★★★
Mindful Werken training gevolgd, veel geleerd, tools die ik kan gebruiken privé en op mijn werk . Ik voel me nu al een stuk rustiger en positiever dan voor de training. Ik heb geleerd niet te veel te verdwalen in gepieker maar naar het hier en nu te gaan. Het blijft een leerproces. Bedankt Danielle
- IL

Reactie plaatsen
★★★★★
Afgelopen periode de Mindful Werken training gevolgd bij Danielle, fijne docente! Ik heb veel geleerd, handvatten om rustiger en steviger in het leven te staan, positiever te kunnen zijn en meer tijd voor mezelf te 'mogen' nemen. Meer in het 'nu' te leven. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de basis is zeker gelegd!
- Marieke

Reactie plaatsen
★★★★★
Via mijn werkgever de Mindful Werken training van Danielle kunnen volgen. Het heeft mij veel gebracht en handvatten gegeven om mee verder te gaan. Het leren om meer in het hier en nu te zijn, rust en aandacht te creëren door even naar de ademhaling te gaan. Met oefeningen waarmee ik altijd verder kan, ook nu de training is afgerond. Ik raad het iedereen aan! Bedankt Danielle en ik ga zeker nog een stiltedag bijwonen.
- Mariëlle

Reactie plaatsen
★★★★★
Alhoewel ik zelf nog een lange weg te gaan heb, heeft deze mindfulness training voor mij heel wat deuren geopend... Het deurtje van in het hier en nu te leven en het deurtje van mezelf ook als prioriteit te zien en tijd voor mezelf in te plannen. Danielle is een prima docent en een super lieve dame! Dankzij deze training sta ik een stuk bewuster en ontspannender in het dagelijks leven. Ik zou het zo aan iedereen aanraden!
- Milann

Reactie plaatsen
★★★★★
Afgelopen week mijn laatste mindfulness les gevolgd. Wij zijn in de gelukkige positie dat onze werkgever deze Mindful Werken training aanbiedt van Silentum. Het was een waardevol leerproces waarin ik heb geleerd altijd terug te kunnen gaan naar het hier en nu. Dit geeft mij rust en ruimte in mijn hoofd en lijf. Het was de eerste kennismaking met mindfulness en die was anders dan ik van te voren verwacht had. Er hangt altijd een zweem van zweverigheid omheen en dat is totaal onterecht. Want dat is het niet.
- Antoinette

Reactie plaatsen
★★★★☆
Ik ben erg tevreden over de gevolgde training Mindful Werken. Deze geeft je verschillende handvatten om goed bij jezelf te kunnen focussen, ook in omstandigheden waarbij veel van je gevraagd wordt. Voor mij in elk geval een aanvulling op mijn persoonlijke ontwikkeling; blijven leren en verbeteren is wat mij betreft heel belangrijk.
- Tanja

Reactie plaatsen
★★★★★
Heb de Mindful Werken training als erg prettig ervaren. Heel open sfeer, duidelijke tips & tricks om wat meer rust te vinden privé maar zeker ook in de hectiek op het werk.
- Rosanne

Reactie plaatsen
★★★★★
Heb de Mindful Werken training als zeer positief ervaren. Goede tips gekregen en goede oefeningen om een rustmoment te creëeren in de dagelijkse hectiek. Zeer waardevol.
- Lilian

Reactie plaatsen
★★★★★
Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Het heeft me weer een stevigere basis van inzicht in mijzelf en meer rust in mijn hoofd gegeven. Fijn en realistisch is dat er veel aandacht, begrip en tips zijn voor hoe je e.e.a. zelf verder kunt ontwikkelen en toepassen in je dagelijks leven.
- Thea

Reactie plaatsen
★★★★★
Afgelopen winter op de zondagochtend de mindfulness light training gevolgd. Een waardevolle training, het tijdstip was ook prettig. Het heeft me vooral gebracht dat ik bewuster in het leven sta, de dagelijkse dingen met aandacht doe. De ademruimtes pas ik geregeld toe. Ik ervaar meer rust en minder stress.
- Christien Schouten

Reactie plaatsen
★★★★★
Wat ik het meeste heb gewaardeerd was het vermogen van jou, Danielle, om te reageren op vragen en opmerkingen zonder oordeel, liefdevol en ieder in haar waarde latend. Je zorgde er voor dat 8 vrouwen zich alleen met de training bezighielden en dat er niet 'gebabbeld' werd. Je hielp ons te focussen. Heel fijn. De audio materialen waren zeer ondersteunend en van goede geluidskwaliteit. Ik heb geleerd om 'niets' te doen, ik ervaar meer rust, een betere focus en slaap beter. Ik wil jou bedanken Danielle, voor je inzet en rust.
- Marijke van Pelt, leerkreacht PO

Reactie plaatsen
★★★★☆
Ik heb nu handvatten om gedachten wat tot rust te brengen. Wat meer zelfbewustzijn.. kan iets meer afstand nemen tot wat ik doe.. Ik geef met name privé minder snel een direct oordeel over een situatie, geleerd een wat meer open houding aan te nemen.. Een 8,5 voor Danielle!
- David T.

Reactie plaatsen
★★★★☆
Mindfulness is niet zweverig, maar "down tot earth". Het is hard werken (oefenen) om met meer aandacht te leven. Maar ga je ermee aan de slag dan kan het je positieve ervaringen en inzichten opleveren. Daniëlle begeleidt de training op een betrokken, enthousiaste en professionele manier!
- Kirsten

Reactie plaatsen
★★★★★
Het volgen van de " light" training heeft mij enorm geholpen met de interne problemen waar ik tegenaan liep. Daarnaast heeft het mij een stap verder gebracht in de ontdekkingsreis naar mezelf. Danielle doet dit voor mij op de juiste manier, tw open, nuchter, empathisch en doortastend
- Bart

Reactie plaatsen
★★★★★
Na de mindfulness training wilde ik graag meer verdieping en heb bij Danielle de Zelfcompassie training gevolgd. Een absolute aanrader en waardevolle verrijking voor jezelf! Danielle is kundig, laat mensen in hun waarde en zet je tot zelfreflectie aan.
- Gert-Jan

Reactie plaatsen
★★★★★
De afgelopen 8 weken zijn mijn weken van inzicht geworden. Inzicht in hoe ik voor mezelf kan zorgen en het ook kán. Wat een verademing dat ik het met aandacht doen weer aan het herontdekken ben. Dankjewel Danielle!
- Irene

Reactie plaatsen
★★★★★
Een uitgebalanceerd programma met veel praktische oefeningen over leren met aandacht omgaan met stress en bewust leven, gegeven door een ervaren en gepassioneerde trainster. Aanrader!
- Martijn Ramaekers

Reactie plaatsen
★★★★☆
Wat de stiltedag mij bracht...Ëen buffer om de drukke week die komen gaat, op te vangen en te plaatsen naast mij i.p.v. over me heen te laten vallen."
- Susan

Reacties deelnemers
★★★★★
You don’t have to like it, as long as you do it! Leren omgaan met lichamelijke of geestelijke pijn? Hier leer je het niet uit de weg te gaan, waardoor ik me een stuk beter ben gaan voelen. Hartelijk dank, Danielle. Dit heeft veel voor mij betekend. De beren zijn van de weg.
- G.V.

Reacties deelnemers
★★★★☆
Danielle, jij kan je op elk niveau van elke cursist inleven en het positieve hiervan aangeven. Je nam als trainer precies de juiste plek in, niet op de voorgrond en niet op de achtergrond. Ik besef door de training dat ik meer regie ervaar hoe ik mijn leven leef en ben heel blij dat ik jou als trainer ben tegen gekomen
- Renate van der Werf

Reacties deelnemers
★★★★★
Alles klopt tijdens de training. Goede balans tussen doen en luisteren. Fijne harmonie in de groep!
- Lia

Reacties deelnemers
★★★★★
Na een lange, moeilijke periode kroop ik (te) langzaam uit het diepe dal. De mindfulness training bij Danielle kwam voor mij op het juiste moment. Het gaf mij dat extra zetje om verder te komen in mijn herstel. Met veel aandacht, liefde en professioneel lesgeven heeft Danielle mij kennis laten maken met mindfulness. Zij heeft mij geleerd ook lief te zijn voor mezelf, geleerd om ‘mijn’ momentjes te nemen zodat ik op termijn in staat ben om beter te functioneren (ook op de momenten als het er op aan komt). Danielle……dank je wel.
- Anoniem

Reacties deelnemers
★★★★★
Deze training werkt voor iedereen, maar staat of valt met je eigen toewijding. Danielle is een ervaren en zeer kundig coach, die goed het midden weet te houden tussen pragmatisme en interesse in de mens, tussen realisme en zweverigheid
- M. Kastelijn, Bergschenhoek

Reacties deelnemers
★★★★★
Uitstekende mindfulnesstraining door bekwame en authentieke trainer Danielle ter Haar. Ik heb nog veel van haar geleerd en ben hoopvol gestemd om mede door deze training nog wat verder te groeien (eventueel met behulp van de vervolgtraining ‘Zelf-compassie’ onder haar leiding)
- Victor Cats, gepensioneerd psychiater

Reacties deelnemers
★★★★★
Alhoewel ik nog een weg heb te gaan, ik ben nog niet altijd in het hier en nu, is er wel een bewustwordingsproces opgestart. Danielle is een prettige, geduldige trainster. Ze heeft me op weg geholpen en vanaf hier vervolg ik het pad om over enige tijd te kunnen zeggen: “ik ben hier en nu”.
- Silvia

Reacties deelnemers
★★★★☆
Danielle is gewoon een lekker nuchter type, die op haar respectvolle manier de mindfulness toegankelijk maakt voor iedereen die meer in het hier-en-nu wil proberen te leven.
- J.v.O.

Reacties deelnemers
★★★★★
Ik heb de lessen en training bij Danielle als zeer prettig ervaren. De yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen zijn een zeer afwisselende en aangename manier om te leren omgaan met het opgejaagde gevoel en het verwerken van de hoeveelheid prikkels die je dagelijks ervaart.
- Annoniem

Reacties deelnemers
★★★★☆
Hartelijk dank voor de fijne momenten tijdens de avonden, het vertrouwen en het samenbrengen van een groep mensen die, ondanks hun eigen strubbelingen,(zowel gezamenlijk) individueel de uitdaging aan gaan om anders in het leven te willen gaan staan.
- Martine

Reacties deelnemers
★★★★★
Door de mindfulness training bij Silentum heb ik mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak vooruit geholpen. Absoluut een aanrader voor iedereen die met minder stress en meer openheid, aandacht en geduld door het leven wil gaan!
- E. van de Merbel, Rotterdam, psycholoog (i.o.)

Reacties deelnemers
★★★★★
Danielle, voor mij was deze training een hele grote stap. Het is een training geweest waar ik veel inzichten over mezelf heb gekregen en geleerd heb om meer in het hier en nu te leven. De oefeningen waren/zijn heerlijk. Ik doe ze nog steeds elke dag! Bedankt!
- Wendy van der Heijden

Reacties deelnemers
★★★★★
In de drukke tijd die we allemaal ervaren, was ‘t voor mij een verademing om te leren hoe je, d.m.v. mediteren, yoga en bodyscan bewust wordt van je eigen lijf en geest. De stiltedag is een cadeau voor mijzelf geweest.
- Esther Everaart, stafverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg GGD Holland Midden

Reacties deelnemers
★★★★★
Zeer goede training. Aardige trainster die weet waar ze over praat.
- E.J.

Reacties deelnemers
★★★★☆
Deze training heeft mij o.a. inzicht gegeven hoe ik gedachten beter kan loslaten en voorbij kan laten gaan waar ik mij voorheen juist gek door liet maken.
- Astrid van Breugel

Reacties deelnemers
★★★★☆
Door de opbouw van deze training en de deskundigheid van de trainer heb ik deze cursus als professioneel ervaren en absoluut een aanrader als je even niet meer verder kan maar opnieuw wilt leren “lopen”.
- Krina

Reacties deelnemers
★★★★★
De beeldende voorbeelden en wijsheid van de trainer hebben mij houvast gegeven. Het inzicht dat ik na de training en stilte dag heb ervaren had ik nooit kunnen bedenken. Ik heb nu ‘ervaren’ in plaats van ‘gelezen’. Dat is een immens verschil. Bedankt voor alles
- Gerda

Reacties deelnemers
★★★★★
Danielle, ik vond het een mooie ervaring. Ik heb de broodnodige rust kunnen vinden t.o.v. mijn lichamelijke problemen. Ik blijf oefenen mede met jouw cd’s! Bedankt!
- Erika

Service
★★★★★
Danielle, je nuchtere benadering van mindfulness is mij goed bevallen. Je uitleg tijdens de training heeft mij een aantal waardevolle eye openers gegeven. Ik had het vooraf niet durven hopen, maar ik heb echt geleerd om minder stress te ervaren en los te laten. Dat was (en is) voor mij het trainen wel waard! Dank je wel!
- C.L. – onderzoeker

Service
★★★★★
Op deze manier wil ik je nogmaals bedanken. De training heeft mij veel goeds gegeven. Echt een verrijking in mijn leven. Uit mijn omgeving krijg ik ook steeds meer terug dat ik positief veranderd ben. Dankjewel hiervoor. De stiltedag was ook een bevestiging dat ik hiermee door wil.
- anoniem

Service
★★★★☆
Voor mij was alles nieuw. De training heeft mij nieuwe inzichten gegeven waardoor ik meer keuzes heb. Danielle heeft mij deze training met veel overgave gegeven.
- Michel Parren

Service
★★★★★
Wat ik het meest heb gewaardeerd in deze training is jouw directe en fijne overdracht om ons de mogelijkheden te geven mindful te worden en te zijn. Ik vond de cd’s en het werkboek zeer behulpzaam bij de training. Ik kijk nu veel rustiger naar de dingen in mijn leven en de ademruimte nemen doet me goed. Jij, Danielle was altijd ontspannend, open, blij en warm. Dank je wel voor de wijze waarop jij de training hebt gegeven.
- Madelein

Service
★★★★☆
Enige tijd geleden ben ik op advies van mijn psycholoog mij gaan verdiepen in Mindfulness. Ik had er wel eens over gelezen, maar vond het nogal “zweverig gedoe”. Aangezien de psycholoog niet de eerste was die mij hierop attendeerde, ben ik mij er toch maar verder in gaan verdiepen. Ik heb boeken gelezen, maar ik kwam tot de conclusie dat een cursus noodzakelijk was. De website van Silentum maakte een professionele indruk op mij en nodigde mij echt uit contact op te nemen met Danielle. Het bijzonder prettige gesprek dat volgde trok mij over de streep. Ik schreef mij in en heb er geen seconde spijt van. Hoewel, ik heb er spijt van dat ik het niet jaren eerder heb gedaan en dat is een groot compliment voor Danielle
- Pierre