Mindfulness op het werk 2018-03-27T11:25:24+02:00

Voor elk bedrijf is het belangrijk om een goede sfeer op de werkvloer te hebben. Werknemers met stress en concentratieproblemen door (te) hoge werkdruk beïnvloeden de sfeer vaak. Mocht dat in jouw organisatie het geval zijn overweeg dan eens om het personeel een mindfulness training van Silentum te laten volgen. Mindfulness op de werkvloer heeft een positieve invloed op het personeel en hun werk, maar vooral ook in de voldoening die ze ervaren bij het werken. Door een mindfulness training op de werkvloer leren de medewerkers zich meer gewaar te zijn van wat er gebeurt, terwijl het gebeurt. Er is een grotere tegenwoordigheid van geest en meer aandacht voor wat er wordt ervaren. Er ontstaat meer ruimte voor het maken van een bewuste keuze. Medewerkers geven na een mindfulness training op de werkvloer aan minder snel op de automatische piloot te werken en met meer helderheid en alertheid hun werk te doen.

Mindfulness op werkvloer met Silentum

Mindfulness training heeft een bewezen effect op het verzuim op de werkvloer en het is een ideale methode om de onderlinge relaties op het werk te verbeteren. De ervaren werkdruk met de daarbij behorende stress wordt minder, medewerkers gaan effectiever aan de slag. Zij leren negatieve denkpatronen te herkennen en er niet langer in mee te gaan. Daar komt bij dat mensen sneller problemen signaleren en hiernaar kunnen handelen. Mindfulness training kan ingezet worden voor iedereen binnen jouw organisatie, van werknemer tot directie. Als je ervoor kiest Silentum een mindfulness training te laten verzorgen voor medewerkers van verschillende afdelingen binnen jullie organisatie dan zal de positieve verandering op de werkvloer snel ervaren worden!

Meer weten over mindfulness?

Mindfulness op werkvloer wordt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangeraden als een goed instrument voor mentale gezondheid en als een basis voor duurzame inzetbaarheid. Bij Silentum hebben we veel ervaring met het geven van mindfulness trainingen. We kunnen dus ook binnen jouw organisatie alle medewerkers laten ervaren hoe het is om met meer aandacht en minder stress helderder te werken en beter om te gaan met de collega’s. Wil je hier als werkgever, HR-adviseur of HR-manager meer over weten? Op onze website staat veel informatie over de achtergronden van mindfulness, de wetenschappelijke bewijzen en ons aanbod van workshops en trainingen workplace mindfulness speciaal voor de werkplek. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend contact opnemen met Silentum. Samen met jou nemen we dan jullie specifieke wensen door en maken een aanbieding op maat.

Silentum is landelijk werkzaam; samen met een team van gecertificeerde mindfulness trainers verzorgt Silentum overal in Nederland mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en overheid.

Heb je interesse in één van onze trainingen? Neem dan contact met ons op.