Mindfulness cursus 2018-03-27T11:24:26+02:00

Ben je voor jouw organisatie of een specifiek team op zoek naar een goede cursus om de onderlinge relaties te verbeteren? Of om ervoor te zorgen dat er minder stress is op de werkvloer? Dan raden wij van Silentum u een mindfulness cursus aan. Mindfulness is een bewezen, effectieve methode om meer in het ‘nu’ te leren leven met aandacht voor de eigen reacties. De training vergroot veerkracht en helderheid van geest. Neem voor een cursus mindfulness op het werk gerust contact met ons op. Wij geven mindfulness workshops, cursussen en trainingen op maat waardoor jouw medewerkers zich anders leren verhouden tot werkdruk en werkstress. Vaak genoemde resultaten zijn minder neiging tot piekeren, meer aandacht voor de ‘kleine dingen’, betere zelfzorg. Je bent natuurlijk welkom op onze website waar u veel meer informatie vindt o.a. ons aanbod in mindfulness cursussen.

Een mindfulness cursus volgen

In een mindfulness cursus op de werkplek leren medewerkers de methode waarbij ze meer aandacht leren schenken aan gevoelens, gedachten en de reacties hierop in het lichaam. Daardoor leven ze meer in de tegenwoordige tijd en minder in het hoofd met zijn plannen voor de toekomst en gepieker over het verleden. Hierdoor leren uw medewerkers meer bewuste keuzes maken, beter en alerter te reageren op nieuwe situaties en daardoor ook zorgvuldiger te handelen. De mindfulness cursus op het werk wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Mindfulness is een combinatie van westerse psychologie en oosterse filosofie. Dat een mindfulness cursus werkt is al uitvoerig bewezen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid adviseert mindfulness voor organisaties, instellingen en bedrijven. Een cursus mindfulness heeft positieve effecten op de ervaren werkdruk van jullie personeel en helpt zo werkverzuim tegen te gaan.

Jouw organisatie en Silentum: samen aan de slag

Wil je een mindfulness cursus aanbieden aan jouw medewerkers ga dan samen met Silentum aan de slag. Silentum heeft jarenlange ervaring met het geven van mindfulness cursussen, workshops en trainingen en beschikt over nulmetingen en evaluaties. Onze trainers denken met je mee en ontwikkelen een aanbod naar jullie wensen op maat. Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan gerust even contact met ons op.

Silentum is landelijk werkzaam; samen met een team van gecertificeerde mindfulness trainers verzorgt Silentum overal in Nederland mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en overheid.

Heb je interesse in één van onze trainingen? Neem dan contact met ons op.